مکمل کراتین از چه سنی مناسب است

مکمل کراتین از چه سنی مناسب است

با توجه به تغییرات ایجاد شده در زندگی انسان کنونی، والدین از سنین کم فرزندان را به سمت رشته های مختلف ورزشی هدایت می کنند تا در کنار حفظ سلامتی، استعداد یابی شوند و به صورت تخصصی در یک رشته ویژه به فعالیت بپردازند. در کنار انجام تمرینات، برنامه غذایی و مکمل هایی که کودکان و نوجوانان دریافت می کنند نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. رشته بدنسازی با توجه به نمود بیرونی که ظاهر ورزشکار ایجاد می کند یکی از رشته های پر طرفدار در میان نوجوانان است. خیلی از نوجوانان تمایل دارند به سرعت مراحل را طی کنند و یک بدنساز حرفه ای شوند و این سبب می شود به سمت مکمل های بسیار قوی و حرفه ای مانند کراتین گرایش پیدا کنند. به همین منظور در این مطلب اشاره می کنیم که سن مصرف کراتین چه سنی است؟ آیا زیر 18 سال مجاز است؟ چه عوارضی به همراه دارد؟ چه جایگزین هایی می توان به جای آن استفاده کرد؟

مکمل کراتین چیست؟

معرفی کراتین به صورت تخصصی در مقاله ای به همین نام انجام شده است، در اینجا به اختصار بیان می شود که کراتین یک پروتئین طبیعی است و در قسمت های مختلف بدن وجود دارد. این پروتئین به مقدار کم از غذاهای مختلف جذب می گردد. شرکت های مختلف نوع فرآوری شده آن را به صورت آماده ارائه می کنند که دارای سطح بالایی از کراتین است و در داروخانه ها قابل دسترس می باشد. برای استفاده از این پروتئین مخصوصا افراد زیر 18 سال باید اطلاعات کاملی از آن داشته باشند. کراتین عامل تقویت و حجم دهی عضلات می باشد.

برای خرید مکمل کراتین رونی کلمن کلیک کنید.

آرژنین رونی کلمن

قیمت اصلی 980,000 تومان بود.قیمت فعلی 920,000 تومان است.
آرژنین ۱۰۰ کپسولی
  • ۱۰۰ عدد کپسول
  • دوز ۸۰۰ میلی گرم
  • هر سروینگ یک عدد

علت علاقه مندی نوجوانان به کراتین

متاسفانه نوجوانان در سن رشد و با توجه به سطح تبلیغات گسترده شرکت های تولید کننده مواد بدنسازی، به راحتی تمایل به مصرف کراتین نشان می دهند. در سال های گذشته آمار مصرف کراتین برای نوجوانان بین 15 تا 17 درصد بود که این مقدار روز به روز بیشتر می شود و در حال حاضر می توان گفت نزدیک به 20 درصد نوجوانان زیر 18 سال به مصرف کراتین روی آورده اند.

افراد زیر 18 سال می توانند از کراتین استفاده کنند؟

توصیه عمومی جامعه پزشکی و متخصصان تغذیه، عدم مصرف مکمل هایی مانند کراتین در سنین پایین می باشد. در یک حالت فراگیر و عمومی بهتر است نوجوانان سن رشد خود را تمام کنند و با طی کردن مسیر ورزشی به تقویت عضلات بپردازند و در نهایت در سنین بالاتر و با تجویز متخصص مکمل استفاده نمایند. این امکان نیز وجود دارد که برخی ورزشکاران حرفه ای با توجه به شرایط، سطح فعالیت، حضور ناظر تغذیه و … از سنین زیر 18 سال مصرف کراتین را شروع کنند، که این موارد بسیار محدود است.

کراتین جذب شده در بدن ابتدا توان فعالیت بالاتری به نوجوان می دهد اما در ادامه اگر مدیریت نشده باشد و وضعیت جسمی ورزشکار مستعد نباشد، به دلیل شروع از سن پایین می تواند عوارضی به همراه داشته باشد که بیشتر شامل مشکلات کلیوی، گوارشی، کبدی و همچنین قلبی می شود.

آیا بدنسازی برای زیر 18 سال مناسب است؟

آیا بدنسازی برای زیر 18 سال مناسب است؟

ورزش بدنسازی لزوما استفاده از وزنه سنگین و اعمال فشارهای بالا به بدن نیست. این فعالیت باید متناسب سازی شود و زیر نظر بهترین مربی بدنسازی و با استفاده از یک رژیم غذایی مناسب انجام شود. افراد زیر 18 سال نیز می توانند به انجام تمرینات بدنسازی متناسب با شرایط جسمی و سنی خود بپردازند. این دیدگاه که بدنسازی موجب توقف رشد قدی و استخوانی نوجوان می شود نیز رد شده است. در فعالیت ورزشی هورمون رشد بیشتری در بدن ایجاد می شود. عاملی که به فرد نوجوان آسیب می زند انجام تمرینات نامناسب با شرایط خود مانند ورزش با وزنه های سنگین و انجام فعالیت های یک بدن ساز با سابقه ده ساله می باشد. همچنین استفاده از مکمل های غذایی مختلف از جمله کراتین و داروهای بدنسازی، خطر بالایی را برای نوجوان ایجاد می کند.

استفاده از مکمل های ورزشی در سنین زیر 18 سال

نه تنها در بدنسازی که در شرایط عادی اگر نیاز جسمی فردی با غذا تامین نگردد متخصص برای او مکمل تجویز می کند. پس مصرف مکمل به خودی خود منعی ندارد و عامل خطرناکی به حساب نمی آید. اما چیزی که مهم است نوع مکمل است.

مکمل های رشدی و تغذیه که ویتامین های مختلف را تامین می کند با توجه به سطح بالای انرژی مصرفی در نوجوانی با انجام آزمایش و به تشخیص متخصص تجویز می گردد. مکمل های بدنسازی و ورزشی در این سن توصیه نمی گردد و باید نمونه مشابه و جایگزین آن استفاده گردد. مکمل کراتین در این دسته قرار می گیرد و توصیه می شود از مصرف آن اجتناب شود.

مکمل های جایگزین کراتین برای نوجوانان

در سنین نوجوانی هدف اول از ورزش باید سلامتی و تحرک باشد. نوجوان باید انعطاف پذیری بدن خود را حفظ کند و تا مقدار قابل قبولی سطح عضلات را تقویت کند. از این رو نیاز نیست که به مصرف مکمل ویژه و تخصصی مثل کراتین بپردازد. در مواردی که ورزشکاران نیاز به دریافت انرژی بیشتر دارند و متخصص کمبود ویتامین و پروتئین را در آنها تشخیص دهد، می توانند از مکمل های مناسبی به صورت جایگزین استفاده کنند که بهترین آنها عبارتند از:

  • پروبیوتیک ها
  • گلوتامین (برای دیدن مکمل گلوتامین رونی کلمن کلید کنید)
  • آرژنین
  • امگا 3
  • آمینو اسیدها
  • مولتی ویتامین مینرال
  • مکمل های پروتئینی (برای دیدن مکمل کینگ وی رونی کلمن کلیک کنید)
  • مکمل کربو پروتئین

عوارض مصرف مکمل کراتین برای نوجوانان زیر 18 سال

عوارض مصرف مکمل کراتین برای نوجوانان زیر 18 سال

مکمل های ورزشی مورد تایید به صورت عام و فراگیر عوارضی به همراه ندارند. در مواردی که فرد مشکلات زمینه ای داشته باشد، مصرف خودسرانه و زیاد انجام دهد، از مکمل غیر اصل استفاده کند و … احتمال بروز عوارض گسترده ای خواهد بود. عوارضی که سیستم گوارش، کلیه ها، کبد و … را درگیر می کند. برخی مکمل ها بخاطر ایجاد نتایج سریع تر و بهتر دارای پروهورمون هستند که افراد اگر در سنین کم مصرف کنند دارای جوش های صورت می شوند. از دیگر عوارض مصرف کراتین در سنین پایین می توان به موارد زیر اشاره کرد :

1. کم آبی بدن

با مصرف کراتین نیاز به تامین آب کافی برای بدن وجود دارد. در صورت انجام تمرینات با آب کم در محیط گرم، بدن با مشکل کم آبی روبرو می گردد که سبب ایجاد مواردی چون افت فشار، سرگیجه و بی حالی می گردد.

2. خستگی عضلانی

زمانی که به دلیل مصرف کراتین، نوجوان اقدام به فعالیت های سنگین ورزشی نماید با انقباض شدید در عضلات روبرو خواهد شد که سبب ایجاد خستگی و کرختی ورزشکار می شود.

3. درد عضلانی

با انقباض عضلات دامنه حرکتی آنها کم می شود و احساس کشش در عضلات ایجاد می گردد که با درد همراه است. زمانی که ورزشکار اقدام به انجام تمرینات نماید میزان و شدت درد به مراتب بیشتر خواهد شد. توصیه می گردد حتی ورزشکاران حرفه ای نیز برای جلوگیری از درد عضلانی قبل از تمرینات بدنسازی گرم کردن اولیه را به خوبی انجام دهند.

4. آسیب های کلیوی

مصرف بی رویه کراتین در سنین کم با انباشت در کبد و کلیه عملکرد این دو عضو حیاتی بدن را تحت تاثیر قرار می دهد. با کاهش کارایی کلیه، مشکلات و بیماری های خطرناکی برای فرد به وجود خواهد آمد که ممکن است زندگی او را دچار اختلال کند و عوارض آنها تا طولانی مدت باقی بماند.

فواید مصرف مکمل برای نوجوانان ورزشکار

تحقیقات علمی و آزمایشات تخصصی در حوزه تغذیه نشان می دهد که بهترین مسیر جذب مواد مورد نیاز بدن در سنین نوجوانی تغذیه مناسب است. تنها در شرایطی که نوجوان دارای کمبود ویتامین یا ماده معدنی خاصی باشد با تجویز متخصص می تواند از مکمل استفاده کند. برخی مکمل ها مانند امگا 3 در غذاهای محدودی وجود دارند و در صورت عدم استفاده از این غذاها فرد نیاز به مکمل دارد و فواید مکمل در سنین کم فقط جبران کمبودها می باشد تا نوجوان سیر طبیعی رشد خود را ادامه دهد.

همچنین بخوانید: اصول تغذیه ای در بدنسازی

سوالات پرتکرار

1- آیا مصرف کراتین برای زیر 18 سال مجاز است؟

با توجه به تحقیقات و همچنین اثرگذاری کراتین در طولانی مدت، نوجوانان زیر 18 سال باید از مصرف کراتین خودداری نمایند.

2- مهمترین مکمل برای دختران نوجوان ورزشکار چیست؟

دختران ورزشکار در سنین کم با مشکلاتی مانند کم خونی، پوکی استخوان و کمبود آهن روبرو می شوند که برای آنها مکمل ویتامین D، مکمل آهن، مکمل کلسیم و … متناسب با نتیجه آزمایشات تجویز می گردد.

3- آیا نوجوانان می توانند بدنسازی حرفه ای انجام دهند؟

شرایط تغذیه، وضعیت جسمی فرد، امکانات و همچنین تخصص مربی در این مورد دخیل است و نیاز است نوجوان به صورت کامل تحت مشاوره و بررسی قرار بگیرد.

4- چه تمرینات و مکمل هایی متناسب سن و جسم نوجوانان است؟

در این زمینه می توانید به صورت مستقیم با کارشناسان ما در ارتباط باشید و با توجه به شرایط جسمی، سن، ویژگی ها و سوابق بهترین برنامه مصرف مکمل را دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فهرست مطلب

جدیدترین مقالات

سبد خرید

تخفیف های ویژه » مشتریان وفادار و همکاری

ورود

هنوز حساب کاربری ندارید؟

درخواست های محبوب:
شروع به تایپ کردن برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید.
فروشگاه
0 علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من